Konst

Gunillla Lundell har utställning med stengods, akvareller och trädgård

Akvarell
Jag har arbetat med akvarell sedan 80-talet och det blir bara mer och mer spännande med denna teknik. Det finns så många tekniker i tekniken och man blir aldrig fullärd. Det är en del av tjusningen. Jag har många kurser i akvarell och då jag förkovrar mig till tillsammans med mina deltagare. Jag är friluftmålare och älskar att sitta i timmar ute nedklämd i en skreva och måla, känna naturen runt om mig och solens strålar eller en vind som vänder....

Stengods
Att skapa i lera är ett bra komplement till akvarell måleriet. Det är något helt annorlunda, både fysiskt och psykiskt tungt. Man måste planera och räkna ut. Vad går att göra? Håller det? Det är en lång process innan alstren är färdiga. Jag utmanar ödet och jobbar i olika leror i samma form. Det går inte alltid så bra, men för det mesta så funkar det.

Men det är mycket spännande när man äntligen får öppna ugnen och får se resultatet. Allt jag gör skall man kunna ha både ute och inne. Stengodset tål att vara ute året om bara man tömmer bort vätskan i djupa former.

Klicka på länkarna nedan för att se exempel på min konst